tiistai 12. maaliskuuta 2013

Maadoittuminen


Tärkeää on osata pitää jalat maassa, vaikka omaisi mitä henkisiäkykyjä ennustamisesta enneuniin. Henkisen tien suurin kompastuskivi lienee se, että ihminen voi alkaa kuvitella olevansa jotakin suurta oivaltanu tai ainutlaatuinen verrattuna arjen kanssaihmisiin. Jonkinlainen valittu tai vihitty. Taipumusta tälläiseen psyykkiset kyvyt saattavat ennnestään lisätä. Käsittääkseni tämä on hyvin vaarallinen ilmiö, jonka pyrkijä saattaa kohdata jossain vaiheessa.

Erityisyysharhan mahdollisuus kertoo siitä kuinka kapea todellinen henkinen tie on. Se on kuin tasapainottelua miekan kärjen varassa kuten tarotissa sanotaan. Tärkeää on siis ymmärtää maadoittua tarpeen mukaan, jotta pysyy yhteydessä sisäiseen keskukseensa. Se vaatii keskittymis kykyä ja tyyneyttä. Kun olemme yhteydessä  sisäiseen keskukseemme olemme silloin myös aidosti nöyriä ja henkisesti vastaan ottavaisia. Silloin voimme palvella kanssa ihmisiämme.
Henkinen elämä ei ole yhtä kuin psyykkisten kykyjen omaaminen. Se, että osaako nähdä toisten aurat tai kokeeko erilaisia mystisiä tiloja ei kerro mitään henkisestä kehityksestä, eikä ole päämäärä. Ainut mikä kertoo siitä on kykymme aistia myötätuntoa kaikkia elämän muotoja kohtaan ja kyky palvella muita omien taipumustemme mukaan. Psyykkiset kyvyt tulevat tällöin vain toisisijaisina kylkijäisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti