maanantai 11. maaliskuuta 2013

Merkityksestä

Merkitys ja sen ylläpitäminen ovat tärkeitä asioita elämässäni. Ilman merkitystä ei jokapäiväistä elämää halua elää, saatikka henkistä elämää. Sen yllä pitämiseen on monia keinoja kuin ihmisiä. Itselleni merkityksestä muistuttaa musiikki ja lähimmäiset.

On mukava herätä aamulla ja muistaa mieleensä syy miksi nousen ylös: koska voin oppia uutta, kasvattaa sisäistä myötätuntoa ja jopa auttaa muita ihmisiä olemalla läsnä kun siihen kykenen. Silloin merkitys kulkee mukanani minne menenkin. Sen tunteminen kannustaa siihen, että pyrkii aina parhaansa mukaan tekemään henkistä työtä.

Itse kuitenkin olen niin herkkä introvertti, että tarvitsen aina välillä aikaa vain olla yksin ja latautua. Toisten seura saattaa olla välillä raskasta varsinkin jos he ovat negatiivisessa mielentilassa. Jos olen liiän kauan tälläisten ihmisten seurassa siitä seuraa ahdistuminen ja ylikuormittuminen. Kadotan silloin yhteyden sisäisen voimani keskukseen.

Jotta merkitys säilyy mukanani parhaani mukaan ovat yksin musiikin kuuntelu, meditaatio ja piirtäminen välttämättömiä hyvinvointini kannalta. Hyvää tekee myös yksin kävely luonnossa ja kesäisin oleskelu järvenrannassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti